CIOFF CZ

Dětský folklorní soubor Maryjánek

Dětský folklorní kroužek MaryjánekMaryjánek vznikl v roce 1989 a od samého počátku až do roku 2016 pracoval pod vedením Etely Podešvové a Ireny Papežíkové. Současnými vedoucími jsou Ivana Podešvová, Iva Kadlecová a Martina Dřímalová. Další pomocníci se rekrutují z odchovanců souboru a členů Valašského souboru Kašava. Soubor zkouší v 10. základní škole v Bartošově čtvrti ve Zlíně. Vystoupení Maryjánku doprovází od roku 2009 CM Valášek Zlín pod vedením Martiny Hešové.

V roce 2013 postoupil Maryjánek společně s Cimbálovou muzikou Valášek Zlín na 23. celostátní přehlídku dětských folklorních souborů do Jihlavy, kde získal jedno z pěti ocenění poroty - za nápadité libreto a jeho vtipné ztvárnění.

Snahou vedoucích je, aby děti kromě tancování naučily vzájemně se tolerovat, ale především aby navštěvovaly soubor rády a nenudily se. Proto pro děti organizují pravidelná soustředění, fotbalové zápasy se souborem Fryštáček, obnovily tříkrálovou obchůzku v Příluku a okolí.

Úspěšná pásma: Na tom našem dvoře, Čarování, Na lyžování.

Maryjánek pracuje pod hlavičkou Valašského souboru Kašava, z. s.

Kontaktujte nás

Valašský soubor Kašava, z. s.
DFS Maryjánek
Štefánikova 2987
760 01 Zlín
tel.: +420 603 226 635
e-mail: iva@akonta.cz

Fotogalerie:

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.